Mediocritatea este plaga civilizaţiei.

Mediocritatea este plaga civilizaţiei. (John Fowles)

luni, 25 ianuarie 2010

Despre fidelitate şi perechea de testicule în plus, un sac de minciuni, despre nori negrii şi furtuni poseidoniene, despre relaţii ridicole sau superficiale, urâte sau frumoase, caraghioase sau profunde

Simona Catrina  "CODUL NEBUNELOR MANIERE"
Nu. Nu am citit încă această carte, un pseudo tratat scris într-un limbaj vesel, dar cât se poate de real şi brut, fără inutilele şlefuiri literare, despre ce presupune conceptul de relaţie. Hmm..relaţie, un cuvânt care deja stârneşte un zâmbet compătimitor la colţul gurii. Săraci cei încătuşaţi, secolul 21 promovează anti-posesiunea.

Este o carte pe care vreau sa o citesc, sunt curioasă de perspectiva unei alte Eve asupra raportării ei la ideea de fidelitate, iubire, legământ, cuvinte care astăzi, nu doar şi-au pierdut valoarea, dar deja au ajuns etichetate ca ridicole. Termeni de DEX...şi atât! Sau precum lista de cumpărături pe care ţi-o trânteau în faţă părinţii când trebuia să termini nivelul la Sega. Păcat.
Şi acum citatul relevator ce mă îndeamnă să alerg spre librărie pentru a achiziţiona un exemplar a cărţii:                                                      "Fidelitatea e un concept constipat, tocmai fiindcă e definită prost. O amică mi-a spus cândva că şi-a tradus partenerii numai cu vibratoare fiabile, de ultimă generaţie, şi se întreba, în stil Radio Erevan, dacă asta se pune la păcate sau dimpotrivă, la judecata finală instanţa va aprecia efortul ei de a nu se folosi de penisuri vii. Altcineva din grup a întrebat-o la cine se gândea cât folosea unealta, iar ea a răspuns că de cele mai multe ori la Val Kilmer. "Deci l-ai inşelat pe barbac-tu cu ăla!" a conchis comeseanul. Deşi mi-era antipatic, admit că aici avea dreptate. Şi tocmai de aceea mă arunc la concluzia că infidelitatea e ceva cu mult mai sofisticat decât o pereche de minciuni şi-o pereche de testicule în plus în mariaj. Fidelitatea te ajută să mori liniştit. Infidelitatea te ajută să traieşti liniştit. Cei care spun că adulterinii sunt stresaţi nu i-au cunoscut pe cei care s-au chinuit toată viaţa să fie fideli - şi, din păcate pentru ei, au reuşit"                                                         






Maria Tănase - Cine iubeşte şi lasă

Asculta mai multe audio Muzica




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu