Mediocritatea este plaga civilizaţiei.

Mediocritatea este plaga civilizaţiei. (John Fowles)

vineri, 23 aprilie 2010

Aeroportul îndrăgostitei - un praf de condimente: 11 doişpe Motive - De ce aş avea nevoie de o relaţie?

11 doişpe Motive - De ce aş avea nevoie de o relaţie?

"Cheek to cheek" 
Asculta mai multe audio Muzica

1. Pentru că uneori e cazu'  să contrazicem ideea că o relaţie se rezumă doar la legătura creată între o cunoştiinţă pasageră dintr-un club, când aburii de la vodka cu suc de portocale şi-au făcut efectul, când pitzi pisi cu fusta din tul - care acoperă la fix posteriorul - şi mănuşi rock-glam de biker îl întâlneşte pe prinţul cu calul alb, care poate fi numit şi Maseratti sau Bugatti, că tot e la modă.

2. Da...era familiei clasice cu iz de anii '50, gospodine cu şorţ şi zâmbet Colgate a apus (acum au zâmbet cu ştrasuri pe dinţişori şi Blend-a-med White Pearl a la Hollywood), dar din când în când te-ai bucura să încropeşti ceva dulce pentru iubitul tău. Şi chiar dacă opera ta de artă culinară - asupra căreia te-ai chinuit o zi întreagă cu cartea de bucate de la Jamie Oliver în mână şi cu telefoanele date mamei tale pentru lămuriri - ar ieşi un fiasco (mai degrabă varză călită, decât somon fume cu legume sote) el tot ar zâmbi galeş şi ar spune..Ţi-a ieşit bun, iubito!

3. Pentru că din când în când avem nevoie să luăm gura aceea de aer proaspăt pe care ţi-o conferă starea de a fi îndrăgostit...cel puţin în primele zile, să porţi ochelari de văzut lumea în roz şi să fi o Alice în Ţara minunilor, care zburdă debordantă cu o vată de zahăr în mână în bătaia vântului...

4. Pentru că nimic nu se compară cu prima privire leneş aruncată asupra chipului lui dimineaţa, când se încruntă în tărâmul viselor, mai abitir decât Rocky Balboa în meciul final.

5. Pentru că e nevoie să existe cineva după care să strângi şosetele aruncate de secole sub pat sau prin casă.

6. Pentru că felul în care te priveşte crează o lume doar pentru voi doi, când e îndrăgostit, ca un copil care priveşte cu pasiune macheta de avionaş primită de la unchiul din America.

7. Pentru că..trebuie să recunoaştem, chiar înainte de a deveni mame, ne place să facem un exerciţiu de dragoste maternă: îi îndreptăm cravata sau îi călcăm camaşile, mirosind hainele îmbibate cu parfumul pielii lui.

8. Cu cine te-ai mai putea contrazice pe tema filmelor clasice romantice pe care tu le trăieşti efectiv, iar el visează la meciurile cu băieţii, în timp ce adoarme în timpul acţiunii în braţele tale, sforăind la happy-end.

9. Pentru că e singurul cu care poţi împărţi o îngheţată delicioasă cu topping de ciocolată,  fără să ai regrete în acele momente, şi uitând de bomba aceea calorică..pentru că în final, ai cum să consumi acele calorii într-un mod cât mai plăcut!

10. Pentru că te înnebuneşte felul în care te atinge în treacăt atunci când ieşiti împreună în oraş sau la o petrecere cu prietenii.

11. Pentru că te-ai săturat să tot cumperi la lenjerie în prostie şi măcar să te minţi că el se va concentra asupra frumuseţii ei şi texturii fine a materialului şi  nu asupra formelor tale ce o îmbracă.

12. Pentru că trebuie să recunoaştem, ne place sentimentul acela de apartenenţă. Avem acea nevoie acută de a ne înscrie în câte un tipar.

2 comentarii:

  1. Ai spus ....bine "primele zile"....de purtat ochelari de vazut in roz , caci timpul trece si odata cu el....apar niste dioptrii mari si numai vedem decat o mare ceata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da...putem face o analogie cu statuile din perioada Renaşterii, semn al perfecţiunii. Totul de la depărtare e modelat perfect, formele curg lin, dar când ajungi să te apropii, începi să observi micile crăpături din structură. Şi atunci acele mici detalii, aproape imperceptibile, fac diferenţa: calităţile pe care tu ţi le-ai proiectat încep să se estompeze, rămânând realitatea crudă, şi nu o proiecţie a ceea ce ne dorim noi ca ideal.

    RăspundețiȘtergere